Adolescents: fer-se gran i fer-ho bé

Lolita Bosch · 13 de septiembre de 2021

No hi ha camí cap a la pau: la pau és el camí - M. Gandhi

QUÈ SÓN ELS TALLERS DE PAU

Després de molts anys de fer xerrades amb infants, adolescents i persones adultes d’arreu; col·lectius, claustres, escoles, famílies, empreses, espais acadèmics i molts llocs més; la Lolita Bosch ha trobat una fórmula d’intervenció que creiem que és molt més útil que el format tradicional de parlar i que t’escoltin. Per tres motius essencials:

1. Perquè no parlem només amb les persones a qui originalment ens adrecem, sinó també amb el seu entorn, la seva família i la seva comunitat.

2. Perquè la xerrada en vídeo dura una hora i el taller dura un mes.

3. Perquè es pot rebre en grup i de manera privada.

QUI ELS IMPARTEIX

El format dels tallers està pensat per la Lolita Bosch, que fa activisme des de fa molts anys i ha parlat amb persones d’arreu del món buscant sempre quina és la millor manera d’arribar-hi i generar un debat profitós. Però hi ha diverses persones donant tallers de pau i sempre en sumem de noves. Volem ajudar a fer un món millor i sabem que depèn de totes i cadascuna de nosaltres.

COM ELS FEM I QUÈ US OFERIM

1. Us donem accés durant un mes a la xerrada enregistrada i el material ofertat. Us recomanem que durant les dues primeres setmanes organitzeu la feina que caldrà fer, tenint en compte el material, a les vostres aules. Cada escola és diferent. I que les darreres dues setmanes, treballeu amb l’alumnat.

2. Podeu veure les xerrades tantes vegades com vulgueu i no només a l’entorn comú on es passi per primer cop, sinó també a casa i entre el claustre de mestres.

3. Suggerim que la vegin a totes les aules possibles i que convidin a fer-ho a les famílies de la comunitat educativa o institucional.

4. Pagueu un Taller i hi tenen accés totes les aules, tots els cursos (de 3r de primària a batxillerat), tots els departaments i totes les famílies que puguin ajudar a millorar el conflicte que es vol resoldre o el debat que es pretén generar.

5. Sabem que és una manera justa tant de solucionar un problema puntual com d’intervenir un grup, una comunitat o un entorn i evitar que es generin conflictes.

A QUI VAN ADREÇATS

A tot l’alumnat de la vostra escola: des de 3r de primària fins a batxillerat. I també al claustre de mestres i famílies.

QUÈ VALEN

480€ x escola

Si ens vols demanar algun taller de pau que hagis trobat a faltar o tens cap suggeriment, petició o proposta, contacta amb nosaltres a escoladepau@campuslolita.com

ADOLESCENTS: FER-SE GRAN I FER-HO BÉ

L’adolescència és el moment per a desenvolupar els sentiments d’amistat i de generositat, de desenvolupar la comprensió de la naturalesa humana i el caràcter.

QUÈ ÉS EL TALLER DE PAU “ADOLESCENTS: FER-SE GRAN I FER-HO BÉ”

El psicòleg Abraham Maslow va descriure la seva famosa piràmide de motivacions el 1943. En el tercer graó, un cop garantides les necessitats bàsiques i de seguretat, es troba la motivació social, el fet de ser part d’un grup. I això fa que, a més de les diferents pressions i canvis que viuen les persones adolescents, se sumi el fet de seguir modes i propostes per a guanyar popularitat i integrar-se en el seu entorn social.

L’adolescència és una etapa en la qual la persona transita de la infància a la vida adulta. I en l’actualitat això es produeix enmig de moltíssims estímuls i pressions.

PER QUÈ US HO PROPOSEM:

Fer-se gran és molt emocionant. És interessant, divertit, estimulant, esperançador i un motiu immens d’il·lusió. Però no és fàcil fer-ho bé. Els adolescents reben massa pressió mediàtica, massa pressió comercial i viuen en un món d’una rapidesa pertorbadora.

DE QUÈ US SERVIRÀ

En general les i els adolescents no tenen por, perquè per edat no la senten de la mateixa manera que la sentim les persones adultes, però sens dubte estan entrant en un moment on hauran de triar i de fer-se càrrec d’allò que és important. Hauran d’ entendre i fer-ho bé.

Són un munt de coses!

DE QUÈ PARLEM:

 1. Com entendre la facilitat amb què podem ferir i sentir-nos ferides.

 2. Com assumir la responsabilitat cap a la comunitat.

 3. Com fer-se càrrec de les noves emocions que descobreixen.

 4. Com formar part de la societat i com fer perquè la societat se’ls escolti.

 5. Com tractar els altres i a elles mateixes.

 6. Com fer-se càrrec de la tecnologia i les seves virtuts i perills.

 7. Com estimar-se més.

 8. Com tenir cura del món i entendre què és el respecte.

 9. Com defensar els nostres drets i els de les altres persones.

 10. Com créixer sent qui són.

COM HO FEM

Durant trenta dies us donem accés als següents materials perquè els pugueu emprar a les vostres aules i amb les vostres famílies:

1. Vídeo en línia en el que la Lolita Bosch i altres persones comparteixen el seu testimoni. D’una hora i mitja de durada, la gravació proposa una reflexió  i aporta una altra mirada sobre el concepte de víctima, violència i responsabilitat.

2. Qüestionari perquè el vostre alumnat i les vostres famílies puguin encetar el diàleg i la reflexió, així com poder avaluar si s’han generat transformacions després de realitzar el taller.

3. Propostes d’activitats que el professorat pot treballar a les vostres aules amb el vostre alumnat.

4. Recursos addicionals per a seguir treballant a les aules de primària (3r a 6è) i de secundària i batxillerat.

5. Qüestionari d’avaluació per a saber què us ha semblat i si us ha servit

Acerca del profesora

No Inscrito
480€

Curso Incluye

 • 4 Lecciones
 • Curso Certificado

Iniciar sesión

Llibreta

Iniciar sesión

Llibreta.png

Ponte en contacto con nosotras para recibir toda la información de los talleres dirigidos a escuelas, instituciones, empresas, personas y comunidades →

Llibreta

Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo.