Contra el bullying

Lolita Bosch · 15 de septiembre de 2021

No hi ha camí cap a la pau: la pau és el camí - M. Gandhi

QUÈ SÓN ELS TALLERS DE PAU

Després de molts anys de fer xerrades amb infants, adolescents i persones adultes d’arreu; col·lectius, claustres, escoles, famílies, empreses, espais acadèmics i molts llocs més; la Lolita Bosch ha trobat una fórmula d’intervenció que creiem que és molt més útil que el format tradicional de parlar i que t’escoltin. Per tres motius essencials:

1. Perquè no parlem només amb les persones a qui originalment ens adrecem, sinó també amb el seu entorn, la seva família i la seva comunitat.

2. Perquè la xerrada en vídeo dura una hora i el taller dura un mes.

3. Perquè es pot rebre en grup i de manera privada.

QUI ELS IMPARTEIX

El format dels tallers està pensat per la Lolita Bosch, que fa activisme des de fa molts anys i ha parlat amb persones d’arreu del món buscant sempre quina és la millor manera d’arribar-hi i generar un debat profitós. Però hi ha diverses persones donant tallers de pau i sempre en sumem de noves. Volem ajudar a fer un món millor i sabem que depèn de totes i cadascuna de nosaltres.

COM ELS FEM I QUÈ US OFERIM

1. Us donem accés durant un mes a la xerrada enregistrada i el material ofertat. Us recomanem que durant les dues primeres setmanes organitzeu la feina que caldrà fer, tenint en compte el material, a les vostres aules. Cada escola és diferent. I que les darreres dues setmanes, treballeu amb l’alumnat.

2. Podeu veure les xerrades tantes vegades com vulgueu i no només a l’entorn comú on es passi per primer cop, sinó també a casa i entre el claustre de mestres.

3. Suggerim que la vegin a totes les aules possibles i que convidin a fer-ho a les famílies de la comunitat educativa o institucional.

4. Pagueu un Taller i hi tenen accés totes les aules, tots els cursos (de 3r de primària a batxillerat), tots els departaments i totes les famílies que puguin ajudar a millorar el conflicte que es vol resoldre o el debat que es pretén generar.

5. Sabem que és una manera justa tant de solucionar un problema puntual com d’intervenir un grup, una comunitat o un entorn i evitar que es generin conflictes.

A QUI VAN ADREÇATS

A tot l’alumnat de la vostra escola: des de 3r de primària fins a batxillerat. I també al claustre de mestres i famílies.

QUÈ VALEN

480€ x escola

Si ens vols demanar algun taller de pau que hagis trobat a faltar o tens cap suggeriment, petició o proposta, contacta amb nosaltres a escoladepau@campuslolita.com

CONTRA EL BULLYING

No hi ha motius per patir bullying, hi ha motius per fer-ne. 

Segons dades de Save the Children 1 de cada 10 estudiants del nostre país afirma ser víctima d’assetjament i un 7% pateix assetjament a través d’internet o el mòbil.

QUÈ ÉS EL TALLER DE PAU “CONTRA EL BULLYING”

Després de parlar i escoltar a una gran quantitat d’adolescents, mestres, famílies, comunitats i fins i tot autoritats responsables; després de fer xerrades arreu del país i a fora; d’atendre casos de moltes, moltes escoles i famílies; o d’assessorar institucions com ara la Fundació del Futbol Club Barcelona o programes com el Màster d’Educació Secundària de la Universitat de Barcelona; la Lolita ha creat una fòrmula que creu que de debò pot ajudar a aturar el bullying i/o minvar-ne els seus efectes individuals i col·lectius.

PER QUÈ US EL PROPOSEM

Tal i com li va passar a la Lolita, que va patir tres anys i mig seguits d’assetjament escolar, hi ha moltes nenes, nens i adolescents que avui estan patint, fent, ignorant o veient bullying; i molta gent que mira cap a una altra banda o creu que no té eines per actuar-hi en contra.

Volem evitar testimonis com el del Jasper, que va patir bullying dels 10 als 14 anys i recorda: “Llavors em deien que tant de bo em morís, em publicaven en el mur, m’enviaven fotos, em comentaven, m’escrivien coses… em van fer sentir-me una merda, no podia dormir, tenia estrés, plorava, sentiments de soledat…”

DE QUÈ US SERVIRÀ

Les estadístiques tan sols reflecteixen els casos denunciats perquè la gran majoria romanen en silenci per por, vergonya, pena o falta de confiança en les institucions i les persones que poden aturar l’assetjament. Per això la possibilitat d’intervenir les vostres escoles contra aquesta xacra social, rebre les eines necessàries, però també educant contra estructures violentes de poder, hauria d’ajudar-nos a nosaltres i a la nostra comunitat a entendre que l’assoliment de la pau és un motiu d’orgull. Mai una feblesa.

DE QUÈ PARLEM:

 1. Se’n parla massa i ens estem atipant.

 2. Les nenes i els nens són cruels…ja se sap.

 3. Però si això ha passat tota la vida…

 4. Si et peguen, torna-t’hi!

 5. És culpa dels que miren i no fan res…i de les víctimes que no es defensen.

 6. Però què no té família aquesta mainada? Què els ensenyen a casa?

 7. I les escoles per què no fan res?

 8. Si fos tan greu algú faria alguna cosa…

 9. #contraelbullying

 10. Encara no hem entés per què passa. I si ens preguntem per la violència com si no l’haguéssim d’amagar sempre?

 11. Aprendre de les víctimes

COM HO FEM

Durant trenta dies us donem accés als següents materials perquè els pugueu emprar a les vostres aules i amb les vostres famílies:

1. Vídeo en línia en el que la Lolita Bosch i altres persones comparteixen el seu testimoni. D’una hora i mitja de durada, la gravació proposa una reflexió  i aporta una altra mirada sobre el concepte de víctima, violència i responsabilitat.

2. Qüestionari perquè el vostre alumnat i les vostres famílies puguin encetar el diàleg i la reflexió, així com poder avaluar si s’han generat transformacions després de realitzar el taller.

3. Propostes d’activitats que el professorat pot treballar a les vostres aules amb el vostre alumnat.

4. Recursos addicionals per a seguir treballant a les aules de primària (3r a 6è) i de secundària i batxillerat.

5. Qüestionari d’avaluació per a saber què us ha semblat i si us ha servit

Acerca del profesora

No Inscrito
480€

Curso Incluye

 • 6 Lecciones
 • Curso Certificado

Iniciar sesión

Llibreta

Iniciar sesión

Llibreta.png

Ponte en contacto con nosotras para recibir toda la información de los talleres dirigidos a escuelas, instituciones, empresas, personas y comunidades →

Llibreta

Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo.