Què és la pau i com aplicar-la sempre

Lolita Bosch · 15 de septiembre de 2021

No hi ha camí cap a la pau: la pau és el camí - M. Gandhi

QUÈ SÓN ELS TALLERS DE PAU

Després de molts anys de fer xerrades amb infants, adolescents i persones adultes d’arreu; col·lectius, claustres, escoles, famílies, empreses, espais acadèmics i molts llocs més; la Lolita Bosch ha trobat una fórmula d’intervenció que creiem que és molt més útil que el format tradicional de parlar i que t’escoltin. Per tres motius essencials:

1. Perquè no parlem només amb les persones a qui originalment ens adrecem, sinó també amb el seu entorn, la seva família i la seva comunitat.

2. Perquè la xerrada en vídeo dura una hora i el taller dura un mes.

3. Perquè es pot rebre en grup i de manera privada.

QUI ELS IMPARTEIX

El format dels tallers està pensat per la Lolita Bosch, que fa activisme des de fa molts anys i ha parlat amb persones d’arreu del món buscant sempre quina és la millor manera d’arribar-hi i generar un debat profitós. Però hi ha diverses persones donant tallers de pau i sempre en sumem de noves. Volem ajudar a fer un món millor i sabem que depèn de totes i cadascuna de nosaltres.

COM ELS FEM I QUÈ US OFERIM

1. Us donem accés durant un mes a la xerrada enregistrada i el material ofertat. Us recomanem que durant les dues primeres setmanes organitzeu la feina que caldrà fer, tenint en compte el material, a les vostres aules. Cada escola és diferent. I que les darreres dues setmanes, treballeu amb l’alumnat.

2. Podeu veure les xerrades tantes vegades com vulgueu i no només a l’entorn comú on es passi per primer cop, sinó també a casa i entre el claustre de mestres.

3. Suggerim que la vegin a totes les aules possibles i que convidin a fer-ho a les famílies de la comunitat educativa o institucional.

4. Pagueu un Taller i hi tenen accés totes les aules, tots els cursos (de 3r de primària a batxillerat), tots els departaments i totes les famílies que puguin ajudar a millorar el conflicte que es vol resoldre o el debat que es pretén generar.

5. Sabem que és una manera justa tant de solucionar un problema puntual com d’intervenir un grup, una comunitat o un entorn i evitar que es generin conflictes.

A QUI VAN ADREÇATS

A tot l’alumnat de la vostra escola: des de 3r de primària fins a batxillerat. I també al claustre de mestres i famílies.

QUÈ VALEN

480€ x escola

Si ens vols demanar algun taller de pau que hagis trobat a faltar o tens cap suggeriment, petició o proposta, contacta amb nosaltres a escoladepau@campuslolita.com

QUÈ ÉS LA PAU I COM APLICAR-LA SEMPRE

Si vols la pau, no parlis amb els teus amics. Parla amb els teus enemics” – Dayan
No n’hi ha prou de parlar de pau. Hom hi ha de creure i treballar per aconseguir-la” – Roosvelt

QUÈ ÉS EL TALLER DE PAU “QUÈ ÉS LA PAU I COM APLICAR-LA SEMPRE”

Després d’anys de treballar amb víctimes de conflictes arreu del món, la Lolita Bosch ha pogut comprendre com n’és de fràgil la pau. I de valuosa. I de com es pot aplicar a cada acció, inclús en les situacions on la violència és el camí més evident. El resultat és aquest programa d’intervenció que aborda la pau i proposa accions per a poder aplicar-la sempre. Tant a les aules com a la comunitat educativa i a casa. Perquè així la pau deixa de ser una utopia per a convertir-se en un tarannà.

PER QUÈ US HO PROPOSEM:

Definim la pau com l’absència d’una lluita armada, com l’acord assolit entre dues parts per finalitzar una guerra o com la relació d’harmonia entre les persones, sense enfrontaments ni conflictes. També com l’absència de soroll o enrenou en un lloc o en un moment. I a un nivell més íntim com l’estat de qui no està pertorbat per cap conflicte o inquietud.

No obstant això, la pau és un equilibri fràgil en què conviuen diferents conflictes i víctimes. Volem educar per tenir cura i preservar la pau, per evitar víctimes i conflictes en la nostra vida quotidiana.

DE QUÈ US SERVIRÀ

De la calma i la quietud neixen les millors obres d’una persona. Amb aquest taller comprendràs què és la pau, el seu valor i com poder aplicar-la en les teves situacions quotidianes per contribuir a un món en pau. Perquè amb la teva contribució la mar té una gota més d’aigua.

DE QUÈ PARLEM:

  1. Què és la pau.

  2. El delicat equilibri de la pau.

  3. Eines per aconseguir la pau.

  4. Resolució de conflictes.

  5. Projectes i iniciatives per la pau.

  6. Col·lectiu FU.

COM HO FEM

Durant trenta dies us donem accés als següents materials perquè els pugueu emprar a les vostres aules i amb les vostres famílies:

1. Vídeo en línia en el que la Lolita Bosch i altres persones comparteixen el seu testimoni. D’una hora i mitja de durada, la gravació proposa una reflexió  i aporta una altra mirada sobre el concepte de víctima, violència i responsabilitat.

2. Qüestionari perquè el vostre alumnat i les vostres famílies puguin encetar el diàleg i la reflexió, així com poder avaluar si s’han generat transformacions després de realitzar el taller.

3. Propostes d’activitats que el professorat pot treballar a les vostres aules amb el vostre alumnat.

4. Recursos addicionals per a seguir treballant a les aules de primària (3r a 6è) i de secundària i batxillerat.

5. Qüestionari d’avaluació per a saber què us ha semblat i si us ha servit

Acerca del profesora

No Inscrito
480€

Curso Incluye

  • 4 Lecciones

Iniciar sesión

Llibreta

Iniciar sesión

Llibreta.png

Ponte en contacto con nosotras para recibir toda la información de los talleres dirigidos a escuelas, instituciones, empresas, personas y comunidades →

Llibreta

Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo.