Que no et guanyi la por!

Lolita Bosch · 22 de octubre de 2021

No hi ha camí cap a la pau: la pau és el camí - M. Gandhi

QUÈ SÓN ELS TALLERS DE PAU

Després de molts anys de fer xerrades amb infants, adolescents i persones adultes d’arreu; col·lectius, claustres, escoles, famílies, empreses, espais acadèmics i molts llocs més; la Lolita Bosch ha trobat una fórmula d’intervenció que creiem que és molt més útil que el format tradicional de parlar i que t’escoltin. Per tres motius essencials:

1. Perquè no parlem només amb les persones a qui originalment ens adrecem, sinó també amb el seu entorn, la seva família i la seva comunitat.

2. Perquè la xerrada en vídeo dura una hora i el taller dura un mes.

3. Perquè es pot rebre en grup i de manera privada.

QUI ELS IMPARTEIX

El format dels tallers està pensat per la Lolita Bosch, que fa activisme des de fa molts anys i ha parlat amb persones d’arreu del món buscant sempre quina és la millor manera d’arribar-hi i generar un debat profitós. Però hi ha diverses persones donant tallers de pau i sempre en sumem de noves. Volem ajudar a fer un món millor i sabem que depèn de totes i cadascuna de nosaltres.

COM ELS FEM I QUÈ US OFERIM

1. Us donem accés durant un mes a la xerrada enregistrada i el material ofertat. Us recomanem que durant les dues primeres setmanes organitzeu la feina que caldrà fer, tenint en compte el material, a les vostres aules. Cada escola és diferent. I que les darreres dues setmanes, treballeu amb l’alumnat.

2. Podeu veure les xerrades tantes vegades com vulgueu i no només a l’entorn comú on es passi per primer cop, sinó també a casa i entre el claustre de mestres.

3. Suggerim que la vegin a totes les aules possibles i que convidin a fer-ho a les famílies de la comunitat educativa o institucional.

4. Pagueu un Taller i hi tenen accés totes les aules, tots els cursos (de 3r de primària a batxillerat), tots els departaments i totes les famílies que puguin ajudar a millorar el conflicte que es vol resoldre o el debat que es pretén generar.

5. Sabem que és una manera justa tant de solucionar un problema puntual com d’intervenir un grup, una comunitat o un entorn i evitar que es generin conflictes.

A QUI VAN ADREÇATS

A tot l’alumnat de la vostra escola: des de 3r de primària fins a batxillerat. I també al claustre de mestres i famílies.

QUÈ VALEN

480€ x escola

Si ens vols demanar algun taller de pau que hagis trobat a faltar o tens cap suggeriment, petició o proposta, contacta amb nosaltres a escoladepau@campuslolita.com

QUE NO ET GUANYI LA POR!

Res en la vida ha de ser temut, només comprés. Ara és el moment de comprendre més per témer menys.

Marie Curie

La por és una emoció primària i universal. Algunes persones no en senten i és una deficiència, ja que no poden calcular el risc de les seves accions i anticipar les conseqüències.

QUÈ ÉS EL TALLER DE PAU “QUE NO ENS GUANYI LA POR!”

Després d’anys de treballar amb víctimes de conflictes arreu del món, la Lolita Bosch ha pogut comprendre com la por actúa creant cadenes que amarren a les víctimes amb el conflicte que van viure. I les silencia. El resultat és aquest programa d’intervenció que aborda la por i proposa accions i solucions. La intenció no és eliminar-la, sol reconèixer la seva funció i ser lliures per actuar, per parlar, per alçar la veu. Tant a les aules com a la comunitat educativa i a casa.

PER QUÈ US EL PROPOSEM
Moltes vegades els conflictes són invisibles a la societat i les víctimes callen. El centre educatiu és un espai pont entre la vida personal i familiar de l’alumnat. Un lloc que tindria que ser neutre, on la persona s’educa, creix i disposa d’un entorn segur. Un entorn on poder ser i aprendre a ser lliures.

Volem contribuir a que les víctimes d’abusos no tinguin por a alçar la seva veu i narrar la seva història. I també que aquelles persones que gaudeixen d’una vida sense violència, siguin lliure per a comunicar les seves idees i el seu món.

DE QUÈ US SERVIRÀ
Les persones lliures, les que no tenen por d’expressar qui són, les seves idees…les que són capaces d’alçar la veu per a denunciar abusos que han patit o pateixen (o que han vist patir), són persones que disposen de més oportunitats per afrontar els reptes que planteja la trajectòria personal i professional. Més possibilitats que puguin crear una societat amb valors més humans.

A més, també permetrà portar llum a la foscor que viuen víctimes que pateixen en silenci la por de la seva experiència.

DE QUÈ PARLEM:

  1. La violència com a llenguatge
  2. El silenci
  3. Reconstruïr la dignitat
  4. Refer el dret a dir la teva
  5. Escoltar i aprendre de les víctimes

COM HO FEM

Durant trenta dies us donem accés als següents materials perquè els pugueu emprar a les vostres aules i amb les vostres famílies:

1. Vídeo en línia en el que la Lolita Bosch i altres persones comparteixen el seu testimoni. D’una hora i mitja de durada, la gravació proposa una reflexió  i aporta una altra mirada sobre el concepte de víctima, violència i responsabilitat.

2. Qüestionari perquè el vostre alumnat i les vostres famílies puguin encetar el diàleg i la reflexió, així com poder avaluar si s’han generat transformacions després de realitzar el taller.

3. Propostes d’activitats que el professorat pot treballar a les vostres aules amb el vostre alumnat.

4. Recursos addicionals per a seguir treballant a les aules de primària (3r a 6è) i de secundària i batxillerat.

5. Qüestionari d’avaluació per a saber què us ha semblat i si us ha servit

Acerca del profesora

No Inscrito
480€

Curso Incluye

  • 4 Lecciones
  • Curso Certificado

Iniciar sesión

Llibreta

Iniciar sesión

Llibreta.png

Ponte en contacto con nosotras para recibir toda la información de los talleres dirigidos a escuelas, instituciones, empresas, personas y comunidades →

Llibreta

Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo.