Escuela de escritura

Lolita Bosch

Lolita Bosch escriptora

La Lolita Bosch va néixer a Barcelona, l’any 1970, Ha viscut a Albons (Girona), als Estats Units, a l’Índia, a Nicaragua, un any a Oaxaca i nou al DF, Mèxic, país que des de fa molts anys considera casa seva, tot i que se sent a casa a molts llocs del món.

És escriptora, educadora i activista. Escriu novel·la, assaig, literatura infantil i juvenil; edita antologies; i fa periodisme i investigació. També escriu opinió, filosofia i anàlisi social.

Ha participat a moltes trobades, fires literàries, jornades i congressos. Fa xerrades en universitats de renom i centres d’arreu, com ara Harvard, la Columbia University de Nova York o el Palacio de la Moneda de Santiago de Xile. Ha col·laborat amb i assessorat a institucions com ara Amnistia Internacional, la Fundació del Futbol Club Barcelona o la UNESCO.

Té un postgrau en literatura mexicana de la UNAM (Mèxic), dirigit pel filòsof de l’exili espanyol Federico Álvarez, i un doctorat en filosofia de la UB: «Ciutadania i drets humans. Polítiques del subjecte». La tesi del qual, dirigida per Miguel Morey, és la investigació del Mètode Mandarina, en què es basa aquest Campus, i per la qual va rebre un excel·lent final per unanimitat del tribunal.

La seva feina ha estat traduïda a moltes llengües, ha guanyat premis de prestigi (no pactats) tant de literatura com d’investigació periodística en diversos idiomes, com ara Finalista de la Llibertat de Premsa a Casa Amèrica Catalunya o Premi especial del Jurat del Festival Sant Sebastián per una de les pel·lícules que han fet de la seva obra.

La seva feina per transmetre l’aprenentatge artístic i de pau ha estat reconeguda arreu del món. Se n’han fet pel·lícules, obres de teatre i espectacles de dansa. És reconeguda com a artista i intel·lectual de prestigi i de referència. I sobre la seva feina se n’han fet tesis a diverses universitats americanes i europees.

Gemma Meléndez

Tècnica especialista en educació infantil del Departament d’Educació de la Generalitat.  És mestra d’educació infantil en una escola Lledoner de Granollers i també va fer tallers a l’escola Rambleta del Clot. Els darrers anys, ha cursat el recorregut d’escriptura al Campus Lolita i al 2024 ha publicat la seva primera novel·la: “Una pedra a la butxaca” a l’editorial La Magrana, del grup editorial Penguin Random House.

S’ha capacitat com a formadora del mètode mandarina amb la Lolita Bosch. 

Barbara Banús

És correctora i editora. Llicenciada en economia per la UB, la seva feina com a economista sempre ha estat vinculada als serveis d’estudis econòmics de diverses entitats públiques. La seva passió per la literatura la impulsa a cursar el Màster d’edició que ofereix l’Editorial Ático de los Libros, i finalment el grau d’Estudis Literaris de la UB. També es forma en un curs d’Editing que Silvia Querini imparteix al Gremi d’Editors de Catalunya.

És la mentora editorial del Campus Lolita.

Adrià Comorera

Grau d’Estudis literaris a la UB i Màster de Formació del Professorat amb especialitat de Llengua catalana i literatura. Actualment cursant el grau de Llengua i literatura catalanes a la UOC. Ha treballat d’integrador social en un centre d’acollida per a menors no acompanyats; de llibreter a dues de les llibreries més importants de Barcelona; i de professor de secundària a Barcelona i Baix Llobregat. Ja ha acabat la seva primera novel·la al Campus.

S’ha capacitat com a formador del mètode mandarina amb la Lolita Bosch. 

Miki Rodrigo

Enginyer informàtic a la seva vida anterior, diu, des de 2008 es dedica a llegir, escriure i fer música. Ha publicat relats en revistes, digitals i en paper, i ha estat organitzador, coordinador i participant en projectes solidaris vinculats amb la literatura. Un dia es va topar amb el Campus i ara diu que ja és a casa. A més de capacitar-se com a mestre, està acabant de treballar la seva primera novel·la al recorregut d’escriptura del Campus.

S’ha capacitat com a formador del mètode mandarina amb la Lolita Bosch. 

 Berta Fueyo

COORDINADORA D’ALUMNES
Llicenciada en Ciències Ambientals a la UB, sempre li ha interessat la divulgació. Va publicar alguns artícles en la revista Sapere Aude de la fundació Soler Serrano. Va començar el recorregut d’escriptura del Campus al 2020. Al 2022 s’incorpora a l’equip del Campus i es capacita com a coordinadora de literatura i alumnat amb la Lolita Bosch i en el mètode mandarina. 

És assistent dels cursos que fa per zoom la Lolita Bosch.

Irene Bosch

DIRECCIÓ EXECUTIVA
Gestora cultural. Una ment inquieta i viatgera que ha viscut, treballat i après a països tan diversos com Índia, Colòmbia, USA o Mèxic on ha realitzat projectes col·lectius, producció cultural, direcció de festivals, management, comunicació o grafisme.

Gemma Asins

Llicenciada en Física per la Universitat de València. Formada en gestió mediambiental i en didàctica de les ciències. És professora de Física i Química d’ESO i batxillerat d’un institut públic del Vallès. Ha participat al llibre col·lectiu de relats “T’estimo com la sal” (Viena Edicions) publicat a principis del 2024. També al 2024 sortirà publicada la seva primera novel·la “L’Endemà de totes les nits”, a l’editorial La Magrana del grup Penguin Random House.

S’ha capacitat com a formadora del mètode mandarina amb la Lolita Bosch. És mestra del recorregut d’escriptura i acompanyant del curs: El relat sanador contra l’abús.

Bego Arretxe

Consultora i coordinadora en planificació i avaluació de projectes, amb experiència i trajectòria demostrada en gestió d’organitzacions cíviques i socials. Experta en entitats sense ànim de lucre, investigació, gestió, planificació estratègica i lideratge. Professional en gestió de programes i projectes, per la Universitat Complutense de Madrid.

Ha acabat la seva primera novel·la al Campus que està en mans d’agents literaris per a la seva publicació.
S’ha capacitat com a formadora del mètode mandarina amb la Lolita Bosch. És mestra del recorregut d’escriptura.

 

Irene Yúfera

Lingüista, consultora en comunicació i professora a la Facultat d’Educació i la Facultat de Dret de la UB, on també és membre del grup de recerca EDAP. Docent de l’Escola d’Igualtat de la Cambra de Comerç de Barcelona i d’escriptura al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya d’on surt el llibre “La darrera plana. Escrits sobre el final de la vida”. Editora i coautora de “Qui parla i qui calla. Comunicació i (des)igualtat entre dones i homes”. Diu que l’entusiasma l’art, l’apassionen les arts.

S’ha capacitat com a formadora del mètode mandarina amb la Lolita Bosch. És mestra del recorregut d’escriptura.

Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo.