Escuela de escritura

FAQ CAT

És clar que sí! I et felicitem per fer el pas, el mètode mandarina parteix de la base que tothom que vol escriure, en pot aprendre, que totes i tots tenim la literatura a dins, i només cal conèixer les eines per treure-la.

Els cursos es fonamenten en el Mètode Mandarina creat per la Lolita Bosch, amb una tècnica pròpia que no usa teoria literària convencional. El mètode parteix de tu i el teu text (tinguis o no un projecte en començar). En tots els casos tindràs acompanyament i suport personalitzat de l’equip del claustre.

Comencen l’estiu anterior a les trobades amb un o dos cursos virtuals fets per la Lolita i que t’ajudaran a preparar el curs. Molts cursos, també tenen un quadern d’estiu, per anar fent boca.
A finals d’agost tindràs accés a l’acompanyament virtual del curs amb recursos i exercicis de tot el curs.
A partir de setembre/octubre comencen les trobades per zoom amb el grup, cada 15 dies.
I a la majoria de cursos, també tindràs accés a un acompanyament lector.
Aquests cursos formen part d’un recorregut d’escriptura, però no cal que el facis sencer. Depèn del moment en què estigui el teu projecte.

 • Programa d’escriptura 1: Tens una idea, has escrit alguna cosa, hi penses i hi ha alguna cosa que t’interpel·la o que vols explorar.
  Objectiu: identificar la intuïció literària, aprendre a fer-li cas i convertir-la en una eina. Hem sistematitzat el procés de creació per poder usar tot el que ja tenim, pam a pam.
 • Programa d’escriptura 2: Si ja has fet el programa d’escriptura 1, ja tens unes pàgines del teu text i una idea més concreta de què és el teu text i on ets tu dins seu.
  Objectiu: Buscar la veu i fer-la efectiva. Revisaràs el text, tindràs feedback periòdic per anar polint el text i fer sortir la literatura que sovint tapa la narrativa.
 • Viver d’escriptura: Si ja has fet el programa d’escriptura 2, ja ets al text i ja has pogut fixar les primeres pàgines.
  Objectiu: Primer esborrany. Aquest curs s’enfoca a avançar text, crear una rutina d’escriptura i generar una inèrcia que ens permeti arribar al final del text sense defallir. Se’n pot cursar més d’un, cada persona té un ritme propi.
 • Experiència Editorial: Ja tens un text acabat i el vols enviar a una editorial. Abans però, et cal polir-lo professionalment.
 • Grup per escriptores no professionals amb la Lolita Bosch.
  Si ja has fet una novel·la, escrius algun altre gènere, vols millor el que fas o vols tornar-hi, si ja has publicat i vols eines noves pots entrar als grups de la Lolita Bosch.
 • Grup de segones novel·les amb la Lolita Bosch.
  Aquest grup és tancat i per invitació. I només hi poden accedir les dones.

Al menú desplegable CURSOS – PROGRAMAS els tens tots.
Busca el curs que t’interesa i segueix les instruccions.
Si no trobes alguna cosa, contacta’ns i t’ajudarem.

Els cursos en grup es paguen per subscripcions mensuals per facilitar el pagament i reduir-ne les quotes.

Volem que tothom que vulgui pugui escriure i és per això que fem subscripcions de 10 mesos, la qual cosa ens permet ajustar les quotes i facilitar-ne els pagaments.

A més els recursos per nodrir el procés d’escriptura i els teniu disponibles no només durant 12 mesos, sinó fins a dos mesos després d’acabat el curs perquè  us doni temps de revisar-ho tot amb calma.

Per favor revisa el correu brossa, has d’haver rebut un correu a nom d’evolcampus, Si no el trobes escriu-nos a: hola@campuslolita.com

Pots modificar les teves dades personals en aquest link: https://campuslolita.com/mi-cuenta/

I tant! La nostra escola está pensada per descentralitzar la formació. Tenim alumnes d’arreu del món. Literalment, a quatre continents.

No. Som un centre descentralitzat per arribar arreu. Gran part de l’equip treballa en remot però fem trobades per si ens volem conèixer, veure i conviure.

És clar que sí! I et felicitem per fer el pas, el mètode mandarina parteix de la base que tothom pot aprendre a escriure, que totes i tots tenim la literatura a dins, i només cal conèixer les eines per treure-la.

Els cursos es fonamenten en el Mètode Mandarina creat per la Lolita Bosch, amb una tècnica pròpia que no usa teoria literària convencional. El mètode parteix de tu i el teu text (tinguis o no un projecte en començar).
Hi ha diferents modalitats d’aprenentatge, per zoom i en grup o individual i virtual. En tots els casos tindràs acompanyament i
suport personalitzat de l’equip del claustre.

Comencen al juny amb dos cursos virtuals per preparar el curs i/o un quadern d’estiu. 
A l’agost tindràs accés a l’acompanyament virtual del curs amb recursos i exercicis per seguir durant tot el curs.
A partir de setembre comencen les trobades per zoom amb el grup, cada 15 dies.
També tindràs accés, en la majoria de cursos, a un  acompanyament lector.
Aquests cursos formen part d’un recorregut d’escriptura, però no cal que el facis sencer. Depèn del moment en què estigui el teu projecte.

Aniràs seguint els recursos virtuals al teu ritme, sense seguiment periòdic, i podràs resoldre dubtes i preguntes contactant amb la coordinació que et respondrà en un màxim de 24 h. També pots demanar tutories virtuals extra de 30min.

Treballo sola, vull fer un curs virtual.

 • Mandarina: per conèixer i fer un tast del mètode i com funciona
 • MasterClass: per començar a identificar recursos i eines. Per treure la por a escriure
 • Tallers virtuals: cursos específics sobre temes concrets de l’escriptura (l’edició, el ritme, etc…)
 • LAB d’escriptura: per començar el recorregut d’escriptura al teu aire.
 • Relat sanador. No cal que escriguis res més que un text. Usem el trànsit literari per a sanar.
 • K no et diguin qui ets! Primer al Kampus Mila

Equivalen al primer d’escriptura dels cursos per zoom i després pots entrar directament al programa d’escriptura 2.

Vull treballar en grup, però no sé quin escollir

 • Programa d’escriptura 1: Tens una idea, has escrit alguna cosa, hi penses i hi ha alguna cosa que t’interpel·la o que vols explorar.
  Objectiu: identificar la intuïció literària, aprendre a fer-li cas i convertir-la en una eina. Hem sistematitzat el procés de creació per poder usar tot el que ja tenim, pas a pas.
 • Programa d’escriptura 2: Si ja has fet el programa d’escriptura 1, ja tens unes pàgines del teu text i una idea més concreta de què és el teu text i on ets tu allà.
  Objectiu: Buscar la veu i fer-la efectiva. Revisaràs el text, tindràs feedback periòdic per anar polint el text i fer brollar la literatura que amaga la narrativa
 • Viver d’escriptura: Si ja has fet el programa d’escriptura 2, ja ets al text i ja has pogut fixar les primeres pàgines.
  Objectiu: Primer esborrany. Aquest curs s’enfoca a avançar text, a crear una rutina d’escriptura a generar una inèrcia que ens permeti arribar al final del text sense defallir. Se’n pot cursar més d’un, cada persona té un ritme propi.
 • Experiència Editorial: Ja tens un text acabat i el vols enviar a una editorial. Abans però
  Si ja has fet una novel·la i vols tornar-hi, si ja has publicat i vols eines noves pots seguir amb els grups de la Lolita Bosch.
 • Grup per escriptores no professionals amb la Lolita Bosch
 • Grup de segones novel·les amb la Lolita Bosch

La literatura cura. Això ho tenim molt present i tot i que la nostra feina no és fer teràpia, sí entenem que el procés d’escriptura pot servir per desfer nusos que tenim a dins. La literatura tendeix a l’ordre i també serveix per donar sentit a coses que, d’una altra manera serien incomprensibles. 

Als cursos sanadors usem el mètode mandarina per canviar el focus de pensament, per aturar-nos a mirar no només què ha passat, sinó i més concretament què ENS ha passat i deconstruïr-ho. Hi ha tantes coses que podem mirar d’una altra manera amb un filtre literari. Descobreix-ho, no deixis que et marqui la vida, ets molt més que això!

Depèn de la modalitat que escullis
– Els cursos en grup i per zoom comencen en dates fixades i tenen horaris determinats per les classes
– Els cursos virtuals i individuals pots començar-los quan vulguis I avançar al teu aire, teniu temps de sobra per fer-
los.

A l’apartat de CURSOS I PROGRAMAS els tens tots, o pots buscar segons modalitat al menú desplegable.
Busca el curs que t’interesa i segueix les instruccions.
Si no trobes alguna cosa, contacta’ns i t’ajudem

Els cursos en grup són subscripcions mensuals per facilitar el pagament i reduir -neles quotes.
Els cursos virtuals són de pagament únic, però si necessites que ho facilitem, escriu-nos i trobarem una solució.

És important per nosaltres que tothom que vulgui pugui escriure i és per això que fem subscripcions de 12 mesos, ens permet ajustar les quotes i facilitar els pagaments. A més hi ha tot de recursos per nodrir el procés d’escriptura i els teniu disponibles no només durant 12 mesos, sinó fins dos mesos més acabat el curs perquè doni temps de revisar-ho tot amb calma.

Per favor revisa el correu brossa, has d’haver rebut un correu a nom d’evolcampus, Si no el trobes escriu-nos a: hola@campuslolita.com

Pots modificar les teves dades personals en aquest link: https://campuslolita.com/mi-cuenta/

I tant! La nostra escola está pensada per descentralitzar la formació. Tenim alumnes d’arreu del món.

No. Som un centre descentralitzat per arribar arreu. Gran part de l’equip treballa en remot però tenim trobades per si ens volem conèixer, veure i conviure.

FAQ ESP

¡Claro que sí! Y te felicitamos por dar el paso, el método mandarina parte de la base de que todo el mundo que quiere escribir puede aprender a escribir, que todas y todos tenemos la literatura dentro, y sólo hace falta conocer las herramientas para sacarla.

Los cursos se fundamentan en el Método Mandarina creado por Lolita Bosch, con una técnica propia que no usa teoría literaria convencional. El método parte de ti y tu texto (tengas o no un proyecto al empezar). En todos los casos tendrás acompañamiento y soporte personalizado del equipo del claustro.

Empiezan el verano anterior a los encuentros con uno o dos cursos virtuales realizados por Lolita que te ayudarán a preparar el curso. Muchos cursos también tienen un cuaderno de verano, para ir calentando motores.
A finales de agosto tendrás acceso al acompañamiento virtual del curso con recursos y ejercicios para todo el curso.
A partir de septiembre/octubre comienzan los encuentros por zoom con el grupo, cada 15 días.
Y en la mayoría de cursos, también tendrás acceso a un acompañamiento lector.
Estos cursos forman parte de un recorrido de escritura, pero no hace falta que lo hagas entero. Depende del momento en el que esté tu proyecto.

 • Programa de escritura 1: Tienes una idea, has escrito algo, piensas y hay algo que te interpela o quieres explorar.
  Objetivo: identificar la intuición literaria, aprender a hacerle caso y convertirla en herramienta. Hemos sistematizado el proceso de creación para poder utilizar todo lo que ya tenemos, paso a paso.

 • Programa de escritura 2: Si ya has realizado el programa de escritura 1, ya tienes unas páginas de tu texto y una idea más concreta de qué es tu texto y dónde estás tú en él.
  Objetivo: Buscar la voz y hacerla efectiva. Revisarás el texto, tendrás feedback periódico para ir puliendo el texto y lograr que salga la literatura que a menudo tapa y esconde la narrativa.

 • Vivero de escritura: Si ya has realizado el programa de escritura 2, ya estás en el texto y ya has podido fijar las primeras páginas.
  Objetivo: Primer borrador. Este curso se enfoca en avanzar texto, crear una rutina de escritura y generar una inercia que nos permita llegar al final del texto sin desfallecer. Puede cursarse más de uno, cada persona tiene un ritmo propio.

 • Experiencia Editorial: Si ya tienes un texto terminado, o prácticamente terminado, y lo quieres enviar a una editorial, te sugerimos que lo trabajes . profesionalmente. Las editoriales lo agradecerán.

 • Grupo por escritoras no profesionales con Lolita Bosch.
  Si ya has hecho una novela, escribes otro género, quieres mejor lo que haces, quieres volver o ya has publicado y quieres nuevas herramientas puedes entrar en los grupos de Lolita Bosch.

 • Grupo de segundas novelas con Lolita Bosch.
  Este grupo está cerrado y se entra sólo por invitación. Es nuestro único grupo solo para mujeres.

En el menú desplegable CURSOS – PROGRAMAS los tienes todos. Busca el curso que te interesa y sigue las instrucciones.
Si no encuentras algo, contáctanos y te ayudamos.

Los cursos en grupo se pagan en suscripciones mensuales para facilitar el pago y reducir sus cuotas.

Es importante para nosotros que todo el mundo que quiera escribir, pueda escribir, y es por eso que hacemos suscripciones de 10 meses: nos permite ajustar las cuotas y facilitar los pagos.

Además hay muchos recursos para nutrir el proceso de escritura y los tiene disponibles no sólo durante 12 meses, sino hasta dos meses después de terminado el curso por zoom. Para que dé tiempo de revisarlo todo con calma.

Por favor revisa el spam, debes haber recibido un correo a nombre de evolcampus. Si no lo encuentras escríbenos a: hola@campuslolita.com

Puedes modificar tus datos personales en este link:
https://campuslolita.com/mi-cuenta/

¡Por supuesto! Nuestra escuela está pensada para descentralizar la formación. Tenemos alumnos de todo el mundo. Literalmente, en cuatro continentes.

No. Somos un centro descentralizado porque queremos llegar a todas partes. De hecho, una gran parte del equipo trabaja en remoto. Aunque eso sí, tenemos encuentros por si queremos conocernos, vernos y convivir.

És clar que sí! I et felicitem per fer el pas, el mètode mandarina parteix de la base que tothom pot aprendre a escriure, que totes i tots tenim la literatura a dins, i només cal conèixer les eines per treure-la.

Els cursos es fonamenten en el Mètode Mandarina creat per la Lolita Bosch, amb una tècnica pròpia que no usa teoria literària convencional. El mètode parteix de tu i el teu text (tinguis o no un projecte en començar).
Hi ha diferents modalitats d’aprenentatge, per zoom i en grup o individual i virtual. En tots els casos tindràs acompanyament i
suport personalitzat de l’equip del claustre.

Comencen al juny amb dos cursos virtuals per preparar el curs i/o un quadern d’estiu. 
A l’agost tindràs accés a l’acompanyament virtual del curs amb recursos i exercicis per seguir durant tot el curs.
A partir de setembre comencen les trobades per zoom amb el grup, cada 15 dies.
També tindràs accés, en la majoria de cursos, a un  acompanyament lector.
Aquests cursos formen part d’un recorregut d’escriptura, però no cal que el facis sencer. Depèn del moment en què estigui el teu projecte.

Aniràs seguint els recursos virtuals al teu ritme, sense seguiment periòdic, i podràs resoldre dubtes i preguntes contactant amb la coordinació que et respondrà en un màxim de 24 h. També pots demanar tutories virtuals extra de 30min.

Treballo sola, vull fer un curs virtual.

 • Mandarina: per conèixer i fer un tast del mètode i com funciona
 • MasterClass: per començar a identificar recursos i eines. Per treure la por a escriure
 • Tallers virtuals: cursos específics sobre temes concrets de l’escriptura (l’edició, el ritme, etc…)
 • LAB d’escriptura: per començar el recorregut d’escriptura al teu aire.
 • Relat sanador. No cal que escriguis res més que un text. Usem el trànsit literari per a sanar.
 • K no et diguin qui ets! Primer al Kampus Mila

Equivalen al primer d’escriptura dels cursos per zoom i després pots entrar directament al programa d’escriptura 2.

Vull treballar en grup, però no sé quin escollir

 • Programa d’escriptura 1: Tens una idea, has escrit alguna cosa, hi penses i hi ha alguna cosa que t’interpel·la o que vols explorar.
  Objectiu: identificar la intuïció literària, aprendre a fer-li cas i convertir-la en una eina. Hem sistematitzat el procés de creació per poder usar tot el que ja tenim, pas a pas.
 • Programa d’escriptura 2: Si ja has fet el programa d’escriptura 1, ja tens unes pàgines del teu text i una idea més concreta de què és el teu text i on ets tu allà.
  Objectiu: Buscar la veu i fer-la efectiva. Revisaràs el text, tindràs feedback periòdic per anar polint el text i fer brollar la literatura que amaga la narrativa
 • Viver d’escriptura: Si ja has fet el programa d’escriptura 2, ja ets al text i ja has pogut fixar les primeres pàgines.
  Objectiu: Primer esborrany. Aquest curs s’enfoca a avançar text, a crear una rutina d’escriptura a generar una inèrcia que ens permeti arribar al final del text sense defallir. Se’n pot cursar més d’un, cada persona té un ritme propi.
 • Experiència Editorial: Ja tens un text acabat i el vols enviar a una editorial. Abans però
  Si ja has fet una novel·la i vols tornar-hi, si ja has publicat i vols eines noves pots seguir amb els grups de la Lolita Bosch.
 • Grup per escriptores no professionals amb la Lolita Bosch
 • Grup de segones novel·les amb la Lolita Bosch

La literatura cura. Això ho tenim molt present i tot i que la nostra feina no és fer teràpia, sí entenem que el procés d’escriptura pot servir per desfer nusos que tenim a dins. La literatura tendeix a l’ordre i també serveix per donar sentit a coses que, d’una altra manera serien incomprensibles. 

Als cursos sanadors usem el mètode mandarina per canviar el focus de pensament, per aturar-nos a mirar no només què ha passat, sinó i més concretament què ENS ha passat i deconstruïr-ho. Hi ha tantes coses que podem mirar d’una altra manera amb un filtre literari. Descobreix-ho, no deixis que et marqui la vida, ets molt més que això!

Depèn de la modalitat que escullis
– Els cursos en grup i per zoom comencen en dates fixades i tenen horaris determinats per les classes
– Els cursos virtuals i individuals pots començar-los quan vulguis I avançar al teu aire, teniu temps de sobra per fer-
los.

A l’apartat de CURSOS I PROGRAMAS els tens tots, o pots buscar segons modalitat al menú desplegable.
Busca el curs que t’interesa i segueix les instruccions.
Si no trobes alguna cosa, contacta’ns i t’ajudem

Els cursos en grup són subscripcions mensuals per facilitar el pagament i reduir -neles quotes.
Els cursos virtuals són de pagament únic, però si necessites que ho facilitem, escriu-nos i trobarem una solució.

És important per nosaltres que tothom que vulgui pugui escriure i és per això que fem subscripcions de 12 mesos, ens permet ajustar les quotes i facilitar els pagaments. A més hi ha tot de recursos per nodrir el procés d’escriptura i els teniu disponibles no només durant 12 mesos, sinó fins dos mesos més acabat el curs perquè doni temps de revisar-ho tot amb calma.

Per favor revisa el correu brossa, has d’haver rebut un correu a nom d’evolcampus, Si no el trobes escriu-nos a: hola@campuslolita.com

Pots modificar les teves dades personals en aquest link: https://campuslolita.com/mi-cuenta/

I tant! La nostra escola está pensada per descentralitzar la formació. Tenim alumnes d’arreu del món.

No. Som un centre descentralitzat per arribar arreu. Gran part de l’equip treballa en remot però tenim trobades per si ens volem conèixer, veure i conviure.

Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo.