Escuela de escritura
Paraules que curen

Concurs de Sant Jordi 2024

De L'INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT I EL CAMPUS LOLITA

EL CONCURS

El concurs de Sant Jordi que l’Institut Català de la Salut (ICS) proposa enguany cercar històries positives en l’entorn sanitari, microrelats o frases que transmetin “Paraules que curen”, històries verídiques o imaginades del dia a dia als centres de salut o diàlegs entre professionals, entre professionals i usuaris o entre usuaris.

Els professionals de l’ICS coneixen i usen en el seu dia a dia conceptes i paraules adreçades a la ciutadania. De la mateixa manera, les persones ateses als centres sanitaris saben reconèixer aquells mots que els ajuden a afrontar la situació que afecta o pot afectar la seva salut.

OBJECTIUS

promoure l’escriptura i la lectura com a hàbits saludables, i com a eines d’aprenentatge constant.

* Estratègia de l’ICS d’arts en salut que cerca la inclusió d’actius artístics i culturals per millorar la salut de la ciutadania.

A QUI ESTÀ ADREÇAT

El concurs d’enguany Sant Jordi està adreçat als professionals de la institució i també al conjunt de la ciutadania

Als professionals de l’ICS, que coneixen i usen en el seu dia a dia conceptes i paraules adreçades a la ciutadania. De la mateixa manera, les persones ateses als centres sanitaris saben reconèixer aquells mots que els ajuden a afrontar la situació que afecta o pot afectar la seva salut. 

PREMI

El guanyador o la guanyadora de cada categoria rebran:

El jurat està format per Salvador Macip, Lolita Bosch i un membre del projecte Arts en Salut de l’ICS.

COM PARTICIPAR

Inscripcions obertes des del 26 de març fins el 14 d'abril de 2024 a les 23.59 h.

Condicions del concurs

el microrelat ha d'estar relacionat amb l’àmbit de la salut

ha de ser escrit en català, original i inèdit.

Per participar s'ha de ser majors de 18 anys i d'acceptar les condicions del concurs.

el microrelat ha de ser respectuós i no pot contenir cap mena de desqualificació directa ni indirecta.

Es pot participar en el concurs, com a màxim, amb un microrelat per cada categoria.

El comptes a les xarxes socials de les i els participants, han de ser oberts, no privats.

ANIMA'T A ESCRIURE !

1

EL TEXT

1. Pot tenir una extensió màxima de 280 caràcters.

2. Ha de contenir; “les paraules que curen”
i l’etiqueta #Lesparaulesquecuren

3. Cada participant pot enviar un màxim de 1 text per categoria

2

LES CATEGORIES

INSTA RELAT Publica una imatge i el teu microrelat en un post d’Instagram. No s’accepten stories

TUIT RELAT Publica un relat en format tuit al teu perfil de Twitter.

 AUDIO RELAT GRAVA UN AUDIO EN FORMAT MP3 I ENVIA’L A: participa.ics@gencat.cat

3

SEGUEIX-NOS!

Institut Català de la Salut

Seguir i mencionar els perfils d'Instagram i Twitter de l' Institut Català de la Salut

LLEGEIX LA LLETRA PETITA!

Premi
Hi haurà un guanyador/a per cada categoria.
El jurat està format per Salvador Macip, Lolita Bosch i un membre del projecte Arts en Salut de l’ICS.
El relat guanyador el decidirà el jurat, i la seva decisió és inapel·lable. Si ho considera oportú, el jurat pot decidir no atorgar el premi, de manera que quedaria desert.
El nom de la persona guanyadora i l’entrega de premis es farà el mateix 22 d’abril.
Els premis no poden ser objecte de canvi, alteració o compensació a petició del concursant guanyador, i tampoc no es pot substituir per diners.
L’ICS contactarà amb la guanyadora o el guanyador per tal d’informar-lo de la concessió del premi, així com també per demanar-li qualsevol altra dada personal necessària.
La persona guanyadora disposarà d’un termini màxim de dos dies naturals, des de la comunicació, per manifestar si accepta o rebutja el premi. S’entendrà que rebutja el premi en cas que no l’accepti expressament dins el termini establert.
En el cas que la persona guanyadora no hagi estat localitzada durant els dos dies naturals següents a la resolució del jurat o que hagi renunciat al premi, l’organització pot decidir si el declara desert o si selecciona una altra obra i readjudica el premi concedit.

Motius de cancel·lació
El microrelat ha de ser respectuós i no pot contenir cap mena de desqualificació directa ni indirecta. Els texts o àudios que el jurat consideri que tenen un contingut ofensiu o inapropiat seran eliminats del concurs.
El jurat pot no admetre una participació si el perfil de Twitter o Instagram no corresponen a un usuari real o si es detecta que és una participació fraudulenta. També es reserva el dret de desqualificar els microrelats que no compleixin les bases o les directrius generals marcades per les plataformes de Twitter i Instagram específiques per a concursos.

Ús de dades personals
El microrelat pot incloure imatges o altres recursos permesos per la xarxa social. Si són fotografies, han de tenir les autoritzacions pertinents de les persones que hi apareixen. En cas contrari, s’exclourà del concurs. El jurat es reserva el dret de demanar aquestes autoritzacions de forma privada al concursant.
Igualment es pot participar per correu electrònic, però el nom del participant i el microrelat es podran publicar a les xarxes socials de l’ICS.
L’ús de qualsevol dada personal de tercers (nom, cognoms, o altres) ha de tenir el consentiment de la persona esmentada. El jurat es reserva el dret de demanar aquesta autorització de forma privada al concursant.
L’organització es reserva el dret de comunicar públicament el nom i els cognoms de la guanyadora o del guanyador, així com la possibilitat d’utilitzar el microrelat en totes les activitats relacionades amb el premi, o amb finalitats promocionals o publicitàries del concurs, sense que el guanyador o la guanyadora tinguin dret a rebre cap mena de contraprestació a canvi.

Difusió i drets de propietat intel·lectual
Les persones que participen en el concurs accepten que l’ICS reprodueixi i faci difusió dels microrelats a través dels diferents canals de comunicació institucionals.
Les persones interessades a participar en aquest concurs, pel simple fet d’enviar els seus microrelats, autoritzen l’ICS a fer-ne ús, explotació i difusió, amb relació a activitats promocionals i de publicitat del concurs, sense cap limitació temporal o territorial. En cas que l’organització vulgui fer ús de les obres presentades a concurs fora d’aquest àmbit, en sol·licitarà l’autorització a l’autor o autora.

Utilizamos cookies para asegurar que damos la mejor experiencia al usuario en nuestro sitio web. Si continúa utilizando este sitio asumiremos que está de acuerdo.